U laat thuis prachtige rozen bezorgen en dan wilt u er natuurlijk zo lang mogelijk plezier van hebben! RozenVoorHaar geeft de hoogste vaasgarantie in Nederland van 8 dagen. Dit is mogelijk, omdat de rozen die zijn besteld via onze webshop vers van de kweker komen en hierdoor van goede kwaliteit zijn. 

Niet alleen de kwaliteit en de versheid van de rozen bepalen hoe lang u kunt genieten van uw rozen, maar het is ook belangrijk hoe u er zelf mee omgaat. Lees de onderstaande verzorgingstips en u heeft nog lang(er) plezier van de rozen. De meest essentiele verzorgingstips worden ook meegeleverd bij uw rozenbestelling.

 

Verzorgingstips

 

Zo snel mogelijk op de vaas zetten

 
Onze medewerkers verpakken uw rozen zorgvuldig. Dit doen zij om te voorkomen, dat de rozen tijdens het transport beschadigen of te lijden hebben van kou of warmte. Zet uw rozen na ontvangst zo snel mogelijk in het water. Houd bij het op water zetten rekening met de hier genoemde verzorgingstips. 
 

 

Rozen schuin afsnijden en blad verwijderen

 
Snijd 3 tot 5 centimeter van de stelen af met een scherp mesje, zodat bacteriën en schimmels, vuil en luchtbellen verdwijnen. Snijd de rozen schuin af (hoek van zo’n 45 graden) met een bij voorkeur een schoon, scherp mesje. Een (snoei)schaar knijpt de ‘haarvaten’ van de roosstelen namelijk af. Gebruikt u toch een snoeischaar, zorg dan dat deze scherp is.

Het is belangrijk om het blad onderaan de bloemstelen te verwijderen. Blad rot in water en rozen houden niet van vervuild water. De doorns kunt u gewoon laten zitten. Bij verwijdering van de doorns ontstaan namelijk wondjes aan de stelen, waaraan bacteriën zich eenvoudig kunnen hechten. (Producten op vaas geleverd, kunt u na 4-5 dagen weer aansnijden)
 

 

Schone, passende vaas voor uw boeket

 
Rozen houden van ‘schoon’ en voldoende ruimte. Gebruik dus een passende, schone vaas (uit de afwasmachine of omgespoeld met een drupje chloor). Glazen vazen zijn het meest eenvoudig schoon te houden en u kunt goed zien of uw rozen voldoende water hebben.
Geglazuurde vazen van keramiek zijn geschikt, mits de glazuurlaag onbeschadigd is. Gebruik liever geen kristal of metaal; hierin raakt het water (sneller) vervuild.

Tip: berg vazen na gebruik omgekeerd op, zodat ze schoon blijven.
 

 

Voeding voor een goede bloemontwikkeling

 
Geef rozen alleen de extra meegeleverde Chrysal rozenvoeding. Dit zorgt ervoor dat de rozen zich ontwikkelen alsof ze nog aan de plant zitten. Houd altijd de dosering aan op de verpakking; teveel voeding ‘verbrandt’ de bloemstelen! (Bij producten op vaas geleverd, kunt u na 4-5 dagen water verversen, schuin aansnijden en de extra stick Chrysal toevoegen) 
 

 

Geef rozen kraanwater

 
Zorg dat uw rozen na ontvangst zo snel mogelijk water krijgen en daarna altijd voldoende water hebben. Daarvoor geldt over het algemeen dat vers water, niet te koud en niet te warm, prima is. Rozen houden niet van vervuild water.

Bij gebruik van Chrysal rozenvoeding is water verversen over het algemeen niet nodig. Sommige bladsoorten die wij gebruiken kunnen het water echter vervuilen. Wordt het water dus toch vuil, maak dan de vaas schoon, ververs het water, snijd een stukje af van de stelen en voeg extra bijgeleverde Chrysal rozenvoeding toe. 
 

 

Ruimte in de vaas

 
Nu kunt u de rozen schikken in de vaas. Zorg er hierbij voor, dat de rozen voldoende ruimte hebben in de vaas. Zorg er voor dat alleen de rozenstellen zich in het water bevinden en dus geen blad. (Meng oude en nieuwe rozen nooit met elkaar, dit verkort de levensduur van de nieuwe rozen aanzienlijk). 
 

 

Rozen houden niet van tocht, warmte of fruit

 
Voorkom dat uw rozen snel verouderen. Zet rozen niet in de volle zon, bij een verwarming of open haard of op de tocht. Die omstandigheden zorgen ervoor, dat rozen meer verdampen dan zij kunnen opnemen, waardoor ze slap gaan hangen.

Het staat soms leuk, maar zet rozen niet naast uw fruitschaal. Fruit produceert ethyleengas, dat algemeen de veroudering van rozen bevordert.
 

 

Voeding

 
Snij na 4-5 dagen de rozen nog een keer 2 cm schuin af, ververs het water en voeg opnieuw vloeibare rozenvoeding (Chrysal) toe.
 

 

Klachten

 
Mochten ondanks uw en onze goede zorgen de rozen niet aan uw verwachting voldoen, laat het ons dan zo spoedig mogelijk (uiterlijk binnen 5-7 dagen na levering) weten. Als u het ordernummer nog heeft, wilt u dit dan ook aan ons doorgeven? Wij verzoeken u vriendelijk de rozen niet weg te gooien en op water te laten staan. Wilt u hiervan een foto maken zodat wij deze nog kunnen beoordelen? 
 

 

Geniet!
Onze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan echter geen persoonlijke gegevens op.